Разпродажба!

Часовник Sigma iD.FREE

199.00 лв. с ДДС

Купи сtbi bank logo
0% на 4 вноски по 50.00 лева

Многофункционалният спортен часовник Sigma iD.FREE за спортисти на открито и приключенци може да се използва практически навсякъде. Той убеждава със своя семпъл, тънък дизайн, интуитивен контрол и свързаност чрез Bluetooth и ANT+. Благодарение на това часовникът може да бъде свързан не само със смартфон, но и с външни сензори (сърдечен ритъм, скорост, каданс, мощност).

Освен това предлага и USB интерфейс за бърза комуникация с компютър. Предлага възможност за конфигуриране на тренировъчен преглед, както и за професионална оценка и анализ на данните чрез безплатния софтуер на SIGMA под формата на приложенията DATA CENTER и LINK.Спортният часовник предлага висококачествена, удобна силиконова гривни в четири различни цвята, която може да се смени с едно кликване. Освен това към него може да се прикрепи 20-милиметрова гривна.Благодарение на висококачествените материали и водоустойчивостта от 5 АТМ часовникът е здрав и устойчив на атмосферни влияния, подходящ за плуване. Тежи само 42 грама. Опростената структура на менюто, вибриращата аларма, визуалната (светлинна) аларма и четирите бутона осигуряват лесна работа във всяка ситуация.Часовникът предлага специални функции, които обогатяват спортното преживяване на потребителя. Функцията SmartLight в долната част на калъфа подобрява тренировъчното изживяване по иновативен начин, като подпомага тренировката за целевата зона чрез различни цветни светлинни сигнали и също така показва сигнали за завой заедно с интелигентни известия.

ФункциятаCrash Alert осигурява по-голяма безопасност по време на тренировка. Чрез функцията Crash Alert, часовникът автоматично разпознава падане и, ако потребителят не реагира в рамките на 30 секунди, информира службите за спешна помощ, използвайки запаметени номера чрез SMS. За тази цел часовникът трябва да е свързан с приложението SIGMA LINK. В допълнение, спортният часовник ще показва най-важните здравни данни и текущото GPS местоположение на спасителите.

Държачът за кормило SnapOn Bike Mount е особено практичен за триатлонисти и колоездачи. Той позволява бързо и лесно монтиране на часовника на кормилото по време на състезание, така че колоездачът да разполага с всички важни показания по време на каране.

За да се гарантира, че потребителят винаги ще стигне до финала, часовникът предлага навигация чрез навигация по маршрут и популярното приложение за пешеходни и велосипедни маршрути komoot. Маршрутите могат да бъдат изтеглени от Sigma DATA CENTER или чрез приложението Sigma LINK към спортния часовник. Като част от навигацията през приложението komoot, известията за завой се показват директно на дисплея на часовника. Така смартфонът може да остане в джоба.

Часовникът е оборудван с най-съвременна технология и предлага точни и обширни измерени стойности. Предлага GPS измерванетриосен компас,сензор за ускорение и измерване на барометрична височина. За целите на измерването на пулса, часовникът е оборудван с висококачествен PPG сензор, който измерва пулса удобно от китката. Като алтернатива може да се прикрепи лента за гърдите, за да се постигне точност, сравнима с ЕКГ.

Освен това часовникът е не само надежден партньор за спортни дейности, но благодарение на функцията за запис на активност и анализ на съня, той служи надеждно и в дни без тренировки. По този начин спортистът има информация за своята регенерация на свое разположение по всяко време.

Спортни профили Общо седем спортни профила са предварително инсталирани на часовника iD.FREE: бягане, туризъм, планинско колоездене, ски, плуване, фитнес и различни (всеки друг спорт може да бъде зададен). Спортните профили могат да бъдат индивидуално конфигурирани, така че часовникът iD.FREE да покрива перфектно личните предпочитания за отделните спортове.

Персонализиране на визуализациите В допълнение можете да зададете до шест тренировъчни визуализации с до три елемента информация за всеки спортен профил в DATA CENTER или LINK. В допълнение към полетата с данни часовникът създава и профил на надморската височина и показва текущите метеорологични условия

SmartLight
SmartLight опростява тренировките за всички спортни дейности по иновативен начин, като подпомага тренировките в целевите зони със светлинни сигнали и показва инструкции „завой по завой“ и интелигентни известия. Програмирайте вашата лична целева зона (скорост или пулс) и интелигентната лампа ще ви предостави информация за текущото състояние по всяко време. По този начин имате пълен контрол върху тренировката.SmartLight е идеално разположен в долната част. Това позволява да се вижда от всички ъгли. Благодарение на широка гама от цветове, различни съобщения като посока, целеви зони и интелигентни известия могат лесно да бъдат разграничени.

CrashAlert – безопасността на първо място! Функцията Crash Alert допринася за безопасността по време на тренировка, като изпраща SMS съобщение до посочения контакт за спешни случаи, когато бъде засечено падане. Когато открие падане, ви дава 30 секунди, за да потвърдите, че сте добре. Ако не потвърдите, се изпраща информация за здравословното ви състояние и текущото ви местоположение (GPS координати).

Лични постиженияЛичните ви постижения във всяка дисциплина ще бъдат показани веднага след тренировката. Ако постигнете нов рекорд, ще получите трофей с постигнатите стойности след тренировка.

Навигацията
С iD.FREE винаги ще знаете къде отивате! След сдвояване с приложението komoot, iD.FREE ще ви помогне да навигирате по планираните маршрути. Цялата информация за маршрута се показва на дисплея на iD.FREE. Смартфонът ви може да остане в джоба ви, докато се концентрирате върху маршрута.
Друга възможност за навигация е да заредите желаните маршрути в iD.FREE чрез SIGMA DATA CENTER или SIGMA LINK. Освен това можете да маркирате отделни POI по маршрута, които ще се показват като бележка на дисплея

.Движение и забавление: Exergames
За да включите движението и забавлението в ежедневието си, часовникът iD.FREE включва четири различни игри за упражнения, или накратко Exergames. Целта им е да стимулират спортната активност с различни игри и същевременно представляват добро допълнение към редовните тренировки.

 • Геокешинг: Присъединете се към най-голямото търсене на съкровища в света! Особено атрактивна функция е директната връзка с портала Geocaching.com, благодарение на която потребителят на iD.FREE е оптимално оборудван за следващото търсене на съкровища с помощта на GPS.
 • Спринтове: Бъдете активни! При активния спринт определяте време от две до пет минути, през което трябва да се движите възможно най-много. Колкото повече/бързо се движите, толкова повече точки получавате. Играта започва, когато достигнете 50% от максималния си пулс.
 • Слалом пулс: Със слалома HR ще изпитате забавна интервална тренировка. Задайте продължителността на играта и я започнете с 50% от максималната си сърдечна честота. Целта е да достигнете сърдечната честота, показана на iD.FREE, възможно най-скоро. Колкото повече/бързо се движите, толкова повече точки получавате.
 • Скорост на регенерация: Бързото възстановяване е свързано с това колко бързо можете да се възстановите. Целта е да зададете висока сърдечна честота и да я намалите с 50% възможно най-бързо. Играта започва, когато достигнете избрания висок сърдечен ритъм. Колкото по-бързо намалите сърдечния си ритъм с 50%, толкова повече точки ще получите.

Целодневно наблюдение на активносттаiD.FREE е не само надежден партньор в спортовете на открито, но и се доказва в ежедневието. За още по-добра мотивация е интегрирана функция за целодневно проследяване на активността. Информацията за дейността се показва на дисплея. Той брои вашите стъпки, калории, разстояния, измерва сърдечната честота и следи етапите на съня ви и продължителността на съня през нощта.

Оценка на дейностите
В iD.FREEВ iD.FREE ще намерите обобщение на вашите запазени упражнения и дейности. Освен това те анализират тренировките и дейностите ви и ги сравняват с последните няколко седмици.

Оценка на дейностите в приложенията
Благодарение на USB интерфейса и Bluetooth, часовникът iD.FREE комуникира с компютър и смартфон. Sigma DATA CENTER и приложението Sigma LINK са достъпни за спортисти за конфигуриране на визуализации на тренировки, както и за оценка и анализ на професионални данни.

 • Sigma Link (приложение за смартфон)
  Bluetooth позволява връзка между смартфона и iD.БЕЗПЛАТНО и изтегляне на данни в приложението Sigma LINK. Можете да изтеглите данните за активността си в приложението. Sigma LINK може да синхронизира данните ви чрез Sigma CLOUD със Sigma DATA CENTER. Приложението е безплатно за изтегляне от App Store и Google Play Store.
 • Sigma CloudSigma CLOUD ви позволява да синхронизирате информация между Sigma LINK и Sigma DATA CENTER, както и да експортирате файлове в STRAVA. Всички данни вече са достъпни както в смартфона, така и в компютъра.
 • Sigma Data CenterSigma
  DATA CENTER е софтуер, разработен от Sigma за систематична оценка на резултатите от тренировката.Наличен е за безплатно изтегляне за PC, MAC и таблет на адрес www.sigma-download.com
 • Статистическа оценка: Данните и статистическите оценки се показват по спортове и лица.
 • Контролен панел: Контролният панел на софтуера DATA CENTER позволява бързо и ясно да преглеждате данните на вашия компютър или таблет. Свързаните крайни устройства и новите модули за обучение се показват незабавно.
 • Преглед на дневника: Прегледът на дневника предлага преглед на всички тренировъчни стойности, които са групирани тематично и също така графично оценяват отделните тренировки.
 • Функция календар: Функцията за календар показва тренировките в рамките на една седмица или един месец в класически изглед на календара по ваш избор. Освен това се показват статистическите данни за периода и графичната прогресия.

За целите на измерването на пулса
, часовникът е оборудван с висококачествен PPG сензор, който измерва пулса удобно от китката. По време на тренировка пулсът се записва постоянно за оценка на данните от тренировката. Извън тренировките можете да видите текущия си сърдечен ритъм в режим на целодневна активност. Принципът на измерване на пулса от китката е следният: с помощта на оптичния сензор PPG се следи промяната в тъканния кръвоток. Сензорът PPG се състои от източник на светлина и фотоелектричен елемент. Сензорът е в състояние да наблюдава промените в тъканния кръвен поток, от които след това се изчислява резултатната сърдечна честота.. Може да се свърже и с гръден колан с Bluetooth или ANT+ за предаване на данни, за да се постигне точност, сравнима с ЕКГ.

Свързаност: С помощта на Bluetooth Smart (BLE), ANT+ и USB iD.FREE може да се свързва със смартфони, PC/MAC, външни сензори и приложения на трети страни, като например komoot.

Smart Notification: Функцията Smart Notification ви уведомява за входящи обаждания и съобщения от вашия телефон чрез вибрации и интелигентна светлина.

Батерия и зареждане
Включената в комплекта щипка за зареждане може да се свърже към всеки USB порт. Това може да се използва и за прехвърляне на тренировъчни данни към PC/MAC.

Живот на батерията:

 • тренировка с GPS Normal + сензори за сърдечен ритъм + други сензори: до 8 часа
 • тренировка с GPS ECO + сензори за сърдечен ритъм: до 12 часа
 • проследяване на дейността: до 10 дни
 • наблюдение на активността + сърдечния ритъм: до 4 дни
 • проследяване на дейността OFF: до 14 дни

Конструкция, дизайн
Опростена структура на менюто, вибрираща аларма, визуална (светлинна) аларма и управление с четири бутона гарантират лесна работа с iD.FREE. Въпреки тънкия и лек дизайн, тежащ само 42 г, този смарт часовник е много издръжлив, а благодарение на водоустойчивостта си до 5 АТМ е идеален и за плуване. Часовникът iD.FREE впечатлява и с първокласни материали и сменяеми цветни силиконови каишки

.Скуката няма шанс! – регулируем дизайн
D.FREE се предлага в сиво, зелено, синьо и слива. Не само можете да смените каишката с едно щракване, но можете също да я замените с всяка 20 мм каишка. Освен това iD.FREE предлага няколко опции за показване на циферблата на часовника. Изберете от аналогов класически, цифров вид или дизайн RACE.

Дисплей с висока разделителна способност: Дисплеят iD.FREE е лесен за четене дори при слаба светлина. Това е възможно благодарение на дисплея с висока разделителна способност и висок контраст и отразяващи свойства. За да видите дисплея на тъмно, можете да включите подсветката.

Стойка за велосипед – SnapOn Bike Mount: За триатлонистите и велосипедистите включената в комплекта стойка SnapOn Bike Mount е особено удобна. Позволява часовникът да се монтира лесно и бързо на кормилото дори по време на състезание, благодарение на което състезателят разполага с всички важни ценности по време на карането.

Свързаност

 • съвместим със SIGMA LINK чрез Bluetooth
 • съвместим с приложението DATA CENTER чрез USB
 • Smart notifikace
 • изпращане на информация за спешна ситуация

Основни предимства на часовника:

 • измерване на сърдечния ритъм с точност до ЕКГ (необходим е съвместим сензор)
 • изчисляване на максималната сърдечна честота
 • автоматична функция на схемите
 • автоматично спиране
 • подсветка на дисплея
 • дисплей с покритие от минерално стъкло
 • месечна статистика за тренировката
 • лични рекорди
 • измерване на сърдечния ритъм на китката
 • брояч на схемите
 • силиконова каишка (сменяема)
 • 7 предварително зададени спортни профила
 • заключване на бутоните
 • регулируеми визуализации на тренировките
 • вибрационна аларма
 • показване на пълен текст на езици: GB-DE-FR-ES-IT-NL-CZ-PL
 • зареждаща се батерия
 • индикатор за състоянието на батерията
 • резюме на тренировката
 • smart light (визуални алармени зони и различни сигнали)
 • измерване на барометричната височина
 • ANT+
 • GPS
 • Bluetooth Smart
 • цифров 3-осов компас
 • водоустойчивост 5ATM

Функция за сърдечна честота:

 • сърдечна честота
 • средна сърдечна честота
 • максимална сърдечна честота
 • % максимална сърдечна честота
 • калории
 • индикатор за целеви зони
 • % от времето за тренировка във всяка зона
 • време, в целевата зона
 • целева зона с индикатор за зона
 • алармена зони
 • предварително зададени целеви зони
 • бърз достъп до текущия сърдечен ритъм
 • средна сърдечна честота на схемата
 • максимална сърдечна честота на схемата
 • калории на схемата

Скорост/разстояние:

 • текуща скорост
 • средна скорост
 • средна скорост при схемата
 • общо километри
 • максимална скорост
 • дължина на схемата

Функции за навигация:

 • навигация по маршрута
 • навигация на Komoot
 • характеристики на Geocaching
 • зареждане на сателитни данни за бърз старт на тренировката

функция на времето:

 • часове
 • дата
 • време на тренировката
 • време на текущата схема
 • време на последната схема
 • будилник

Функция за крачкомера:

 • проследяване на дейността – разстояние
 • проследяване на активността – калории
 • проследяване на активността – стъпки
 • определени междинни цели (бронз, сребро, злато)
 • индивидуална дневна цел (стъпки)

Анализ на съня:

 • наблюдение на качеството на съня
 • наблюдение на различните етапи на съня

Exercise games (упражняващи игри):

 • Геокешинг:
 • Спринтове:
 • Слалом пулс
 • Скорост на регенерация:

Функции за бягане :

 • честота на текущата стъпка
 • средна честота на въртене на педалите
 • честота на стъпките
 • текуща дължина на крачката

Функция на велосипеда:

 • каданс (изисква се съвместим сензор)
 • измерване на мощност/ватове (необходим е съвместим сензор)

Функция за плуване:

 • разпознаване на стила на плуване
 • брой басейни
 • брой темп (кадри) на басейнa

Функция ски:

 • брой излизания и спускания

Съдържание на комплекта:

 • смарт часовник iD.FREE
 • стойка за велосипед Snap On Bike Mount
 • кабел за зареждане
 • ваучер за навигация в региона komoot
 • ваучер Geocaching Premium за 30 дни